dissabte, 7 de febrer del 2015

Un somni redó

Relat circular sobre els desitjos que tots tenim quan somiem. Sempre pensem que els altres estan en una situació millor a la nostra, però potser els altres pensen que som nosaltres els qui tenim una situació privilegiada.


Joan Carles Chandro Ramírez (Ausejo, la Rioja, 29 de setembre de 1963) és un escriptor de contes infantils.
Va estudiar Magisteri a Logronyo i Filologia Hispànica a Saragossa. Després de finalitzar els seus estudis va treballar com a professor de Llengua Espanyola, abandonant aquest treball per començar a col·laborar en diversos mitjans de comunicació com a guionista d'humor gràfic, formant parella amb el dibuixant Guillermo Ferreira. L'octubre del 2001 es va imprimir un acudit seu en un bitllet de l'ONCE.
Va començar en el món de la literatura infantil a traslladar-se a Madrid, on va treballar en Bayard Revistes com a redactor de les Revistes infantils Tiroliro, Cargol i Popi.
El seu primer llibre va ser Paquito y Paquete el 1999, que va il·lustrar Guillem Ferreira.
L'any 2001, Un somni redó amb il·lustracions de Gonzalo Izquierdo, va rebre el premi de literatura infantil Tombatossals convocat per l'Ajuntament de Castelló.
Durant l'any 2005, el Govern de la Rioja va regalar el seu llibre T'estimo un munt a tots els nens que van néixer a La Rioja.
Dos dels seus llibres, Tu ets el meu heroi i L'ou més famós de la ciutat han estat traduïts al coreà. Altres dels seus llibres han estat traduïts al català i adaptats al colombià.
Així mateix, diverses de les seves obres han estat adaptades al teatre per l'Escola de Teatre Dinàmica Teatral.
Actualment, Joan Carles Chandro Ramírez viu a La Rioja i compagina la seva feina de traductor i escriptor de llibres infantils amb la de redactor de pàgines web.