dijous, 12 de novembre del 2015

Margarita

Edicions Ekaré celebra el seu 30 aniversari amb una reedició de Margarita en format més gran. Els clàssics versos de Ruben Darío es complementen amb fines il·lustracions que mostren els bells paisatges nocturns de la costa del Carib, on una princesa valenta s'enamora d'una blanca estrella.

Rubén Darío a néixer a Metapa, avui anomenada Ciudad Darío, departament de Matagalpa, Nicaragua, el 18 de gener de1867. Va morir a León, Nicaragua, el 6 de febrer de 1916.
Fill de pares separats (Manuel Darío y Josefa Sarmiento), va néixer de casualitat a Metapa a mig viatge de la seva mare cap a Hondures. Rubén es considerava de León, car s'hi va criar amb la seva àvia i hi va passar tota la infantesa. Amb 14 anys l'àvia el va dur a Managua, on al cap de poc temps se'l coneixia com a erudit, escriptor i artista prodigi. Només era un adolescent però ja llegia poetes francesos, posseïa una memòria superdotada, una creativitat i una retentiva genials, i sovint el convidaven a recitar poesia.
Un cop investit diplomàtic, va viatjar per Europa i Amèrica com a cònsol i ambaixador del seu país. Va passar llargues temporades a Buenos Aires, París i Palma de Mallorca.

Font: https://ca.wikipedia.org/wiki/Rub%C3%A9n_Dar%C3%ADo