dimarts, 8 de novembre del 2011

El clan de la lloba

Des de temps immemorials, els clans de les bruixes Omar han viscut amagant-se de les sanguinàries bruixes Odish i esperant l’arribada de l’elegida per la profecia. Ara els astres confirmen que aquest moment és a punt d’esdevenir-se. L’Anaïd, que ha viscut durant els seus catorze anys de vida apartada en un poblet del Pirineu, no sap quins són els secrets que afecten les dones de la seva família... Fins que la misteriosa desaparició de la seva mare, Selene la pèl-roja, l’enfronta a una veritat tan esfereïdora com increïble i l’obliga a recórrer un llarg camí ple de perills i descobriments.

El Clan de la Lloba és el primer volum de la trilogia de La guerra de les bruixes. La completen: El desert de gel, i La maledicció d’Odi.







Maite Carranza (Barcelona, 1958). Escriptora i guionista. Llicenciada en Antropologia, escriu narrativa infantil i juvenil, és guionista de televisió i imparteix cursos d'escriptura de guió a la universitat.
Va ser professora de batxillerat durant la dècada dels 80 i va iniciar-se en el món de la literatura al 1986 amb l'Ostres tu, quin cacau!, una novel•la juvenil exitosa que va rebre el premi de la Crítica. Ha publicat una quarantena de llibres entre els que destaquen Frena, Càndida, Frena!, Maurici Serrellsuat o Vols ser el nòvio de la meva germana? i d'altres més recents i de gran èxit com la trilogia fantàstica de LA GUERRA DE LES BRUIXES (El clan de la lloba, El desert del gel i La Maledicció d'Odi). Ha guanyat els Premis Folch i Torres 1986, Crítica Serra d'Or 1987, Joaquim Ruyra 1989, EDEBÉ 2002 i Protagonista Jove 2006, Edebé 2010 i el Crítica Serra d’Or 2011. Ha estat traduïda a l'anglès, el francès, l'alemany, l'holandès, el portuguès, l'italià, el grec, l'eslovac, el coreà i l'hongarès. La majoria dels seus llibres es troben editats en castellà i alguns en basc i gallec. A més d'escriure per a nens i joves ha estrenat teatre i ha publicat novel•la per a adults.

Com a guionista ha treballat des dels anys 90 per a diverses televisions (TVC, TV1, T5, A3) escrivint els guions de programes i sèries com Pinnic, Poblenou, Secrets de Família, Nissaga de Poder, Rosa, El joc de viure, Laura, El cor de la Ciutat, Homenots, Moncloa, ¿dígame?, Abuela de verano i telefims com Valèria, Germanes de sang, La dona de gel, Les filles de Mohamed i l'Atlàntida. Alguns dels seus guions han estat mereixedors de premis com el Premi Ondes, Premi TP, Premi ILC, Premi Festival de Biarritz o Premi GAC. Ha participat activament en la difusió del món del guió a través de l'associació de guionistes GAC, de la qual va ser secretària i sòcia fundadora. Actualment és professora d'escriptura de guions als Màsters de Guió de la UAB, la UIMP i l'Abat Oliba.












Capítol 1
La desaparició de la Selene
La nena dormia a la seva habitació de sostres altíssims i parets emblanquinades un i mil cops. Una habitació alegre en una casa de poble que feia olor de llenya i de llet dolça acabada de bullir. Els finestrons estaven pintats de verd igual que els dibuixos del kílim que cobria el terra de fusta, igual que les valls dels dibuixos que guarnien les parets i igual que els llibres que s’amuntegaven a les prestatgeries amb molts altres de vermells, grocs, ataronjats i blaus. Els colors s’escampaven amb atreviment pels coixins, el cobrellit, les caixes dels puzles i les babutxes oblidades sota el llit. Eren colors d’infantesa que no acabaven d’encaixar amb l’absència de nines, desades al fons de l’armari, ni amb la seriositat de la taula de treball ocupada per un ordinador d’última generació.
Potser la nena no era tan nena.
I, encara que ho fos, no sabia que aquell matí començaria a deixar de ser-ho.

Enllaços:


Pàgina de l’autora:
http://www.maitecarranza.com/

Escriptors.cat:
http://www.escriptors.cat/autors/carranzam/index.php

Qui és qui de les lletres catalanes:
http://cultura.gencat.net/ilc/qeq/FitxaAutors.asp?nom1=carra&cerca2=Cercar&quinform=form1&NRegistre=3&idregistre=214