dimecres, 9 de novembre del 2011

La filla del mag

Un mag i la seva filla viuen en un palau preciós. Tots dos podien tenir tot allò que volien, perquè amb la màgia el mag ho aconseguia tot. El mag no deixava sortir la filla de la vall, de fet no li feia falta. El mag tot el dia llegia llibres de nigromància estudiant nous conjurs i la filla va pensar que estaria bé llegir algun llibre. El pare li va deixar tota una colla de contes i va ser així com la filla va descobrir que hi havia un altre món a part del que ella coneixia.





Antonia Barber.-
Nascuda el 1932 és autora de llibres per a nens i adults. Barber viu a Kent i Mousehole, Cornwall. Del seu llibre, The Mousehole cat se n'ha fet una pel·lícula d'animació i s'està adaptant com a musical. El seu veritable nom és Barbara Anthony. Es va graduar de la University College de Londres.

Errol Le Cain.- Nascut a Singapur el 5 de març de 1941, Errol Le Cain va ser evacuat amb la seva família l'any següent a la invasió japonesa. Va viure a l'Índia durant diversos anys abans de finalment establir-se al Regne Unit després de la Segona Guerra Mundial. Sense educació formal en art, el seu talent el va portar a dedicar-se també al cinema d’animació. El 1956, es va traslladar a Londres per seguir una carrera en l'animació. Casat amb dos fills, va morir després d'una llarga malaltia, el 3 de gener de 1989, als 47 anys. Les seves il·lustracions, plenes de petits detalls, tenen sovint un aire oriental i oníric.


Una vegada, en el país blanc i fred que hi ha al cim del món, hi vivia un Mag amb la seva filla. El poder del Mag era tan gran que, tot i que vivien enmig dels erms gelats, els jardins del seu palau resplendien amb el perfum de les flors i la dolçor del cant dels ocells. Més enllà dels murs, hi havia parats verds i boscos i llacs d’aigua lluent, que s’estenien cap als vessants de les glacials i impassibles muntanyes que els envoltaven.
Allí el Mag i la seva filla vivien sols, perquè no necessitaven servents. Qualsevol cosa que volguessin, ja fos menjar, o escalfor, o comoditats, només calia que el Mag passés la mà per l’aire, i tot era com ells desitjaven.


Enllaços Barbara Anthony: http://biography.jrank.org/pages/1772/Anthony-Barbara-1932.html The illustrated work of Errol Le Cain: http://www.errollecain.com/index.htm