dimecres, 9 de novembre del 2011

La Brúixola daurada

La primera novel·la de la trilogia -La matèria obscura-, de Philip Pullman, arriba a les nostre pantalles amb una pel·lícula emocionant: La brúixola daurada
Hi ha móns més enllà del nostre. La brúixola et mostrarà el camí...
Quan la Lyra rep com a do el misteriós aletiòmetre, un estrany objecte semblant a una brúixola, comença un viatge extraordinari que la portarà a les gèlides terres de l’Àrtic, on regnen les bruixes regnen i lluiten els ossos polars. El destí que l’espera tindrà unes conseqüències insospitades molt més enllà del seu propi món...

Philip Pullman (Norwich, Anglaterra, 19 d'octubre del 1946) és un escriptor anglès, autor de la popular trilogia de novel·les fantàstiques La matèria obscura, que va obtenir al 1995 el prestigiós premi Carnegie Medal, concebut com una de les millors obres del gènere infantil i juvenil. A més, la sèrie completa es col·locà en el tercer lloc de The Big Read, l'enquesta sobre gustos literaris que organitzà la BBC.
L'any 2005 va guanyar el premi Memorial Astrid Lindgren.








Primera part
Oxford
I
El brocal de Tokay
La Lyra i el seu domini van travesear el menjador, que s’anava enfosquint, mentre miraven de mantenir-se a la mateixa banda, lluny del camp de visió de la cuina. Ja havien parat les tres taules grans que ocupaven la llargada del menjador, la plata i el vidre resplendien malgrat la poca llum que s’escolava i havien separat els bancs de les taules, que esperaven l’arribada dels comensals. La foscor no impedia que s’entreveiessin els retrats d’antics rectors, que penjaven a les parets. La Lyra es va acostar a la tarima, es va girar per observar la porta oberta de la cuina i, com que no va veure ningú, s’hi va enfilar. Es va apropar a la taula principal, la més alta, i va veure que l’havien parada ambo r i no amb plata, i que no havien posat els bancs de roure, sinó catorze catires de caoba amb coixins de vellut.
La Lyra es va aturar al costat de la cadira del rector i va donar un copet amb l’ungla a la copa de vidre més gran. El dring va resonar a tots els racons del menjador.