dimarts, 10 de novembre del 2015

El príncep de Venècia

A Venècia hi viu un príncep afortunat, bell i ric que és objecte d'admiració per part de tothom. Té tot el que un home pot somiar, i en el seu palau es celebren fastuosos balls. Tot i així, un dubte el rosega: Serà algun dia destronat per un rival més fastuós, més ric i més elegant que ell? Com s'ho ha de fer per continuar sent, als ulls del món, l'únic príncep de Venècia?



Jean-Côme Noguès escriu literatura per a joves. Nascut l’any 1934 a Castelnaudry (França), va ser professor i director a una escola a Paris, ara està jubilat. Es retroba amb els seus joves lectors en tallers d’escriptura. Ha escrit una trentena de llibres, entre ells: El geni del gessamí, Mi país bajo el agua...

Anne Romby, nascuda l’any 1959 a Saint-Quentin(França), va fer els seus estudis de Belles Arts a Reims i de Arts Decoratives a Strasburg, on obté  un diploma en gravat i il.lustració.
Ha il.lustrat nombrosos llibres, i ha obtingut diferents premis, entre ells :, l’any 2009, Premi Gayant Lecture, amb “Zhao, l’enfant-peintre” (Milan)
 
Fa molts i molts anys, vivia a la ciutat de Venècia un príncep que tenia totes les virtuts que una societat elegant i frívola acostumava a admirar. Era jove, bell, morè i esvelt. Vestia jupes confeccionades amb exquisides teles de domàs portades per les caravanes que arribaven de l’Orient. Era fabulosament ric. El seu palau. Construït al costat del Gran Canal, tenia adorns de marbre rosa i de pòrfir verd. Les llotges i balconades amb columnes cisellades is blasons decoraven les façanes. “Què més pot desitjar?” la gent  es preguntava.